PRINSESSAN KEIKAUSKAKKU

1574441.jpg

Ainekset:


 

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
Kostutus:
1 dl vettä
1/2 dl

sitruunanmehua

persikka-ananas sose:

1 prk ananasmurskaa

1tlk persikanpaloja

(vinkki: ota mehut talteen, niitä voi käyttää kostutukseen.)
Kermatäyte:
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) rahkaa
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
1 pkt (250 g)  marsipaania
 
 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos munasokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.

2.valuta hedelmätölkeistä mehu(sen voi käyttää vaikka kostutukseen jos tahtoo)soossaa sauvasekoittimella ananakset ja persikat.

3. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.

4. Kauli marsipaani kelmun päällä suureksi (halkaisija noin 30 cm), pyöreäksi levyksi. (Käytä tomusokeria apuna tarvittaessa.) Nosta marsipaanilevy kelmuineen pyöreäpohjaiseen suureen (halkaisija 25,5 cm ja tilavuus 3,5 l) kulhoon ja painele levy kulhon reunoja vasten.

5. Kakku kootaan kulhoon ylösalaisin. Nosta päällimmäinen kakkupohjalevy kulhoon ja kostuta se. Levitä päälle ananas-persikka sosetta ja kermatäytettä. Kostuta ja täytä loput välit samoin. Nosta pohjalevy päälimmäiseksi ja kostuta myös se.

6. Käännä kelmun reunat kakun päälle. Pane päälle esimerkiksi kakkuvuoka, jonka sisässä on pieni paino, vaikkapa margariinipaketti. Anna kakun kostua 3-4 tuntia jääkaapissa.

7. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele esimerkiksi viinirypäleillä ja tomusokerilla.

Huom! Jos teet kakun jo edellisenä iltana, anna kakun kostua ensin 3-4 tuntia kulhossa jääkaapissa, kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Siirrä kakku takaisin jääkaappiin. Muutoin kakun marsipaani voi kostua liikaa.

ohje täältä  mutta muuntelin sitä vähän